A Ohana celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau DENIP

Ohana enero 30, 2020
 A Ohana celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau DENIP
Avui 30 de gener celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau #DENIP un dia per recordar que l’amor, la pau, la solidaritat i la tolerància han de ser els valors al voltant dels quals giri l’educació de la nostra infancia.

En una societat marcada per la violència, cal fer incidència en que la violència sempre es evitable, i tenim multitud d’exemples i persones referents, Mahatma Ghandi, Martin Luther King, Wangari Maathai, Maria Teresa de Calcuta…de les que podem aprendre molt.

Sembla que la història i l’arqueologia ens diuen que durant el paleolític no hi va haver guerres. Podem dir que quan la cooperació era clau per la supervivència i no tenia sentit la lluita pels territoris i les fronteres (les poblacions eren nòmades i es movien en funció dels aliments i altres necessitats bàsiques) teniem unes societats més pacífiques. Això no vol dir que no hi haguessin conflictes, que serien constants, però l’esperit de grup, comunitat, familia en sentit ampli, juntament amb el sentit de supervivència, feien reduir la violència i els conflictes violents entre persones.

A @ohanamasnou estem convençudes que fomentant la cooperació enlloc de la competició en tots els àmbits de la vida, ajudarem a evitar conflictes, a reduir la violència i caminarem cap a una societat més pacifica i convivencial.

Verònica Soler. Politòloga, conflictòloga i mediadora.

#DENIP #educacioperlapau #noviolencia #inclusio #pau #educacio #escoles #resoluciópositivadeconflictes #masnou #maresme #convivencia

Comparteix aquesta notícia

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *