Anar a mediació és decidir la nostra part de responsabilitat davant d’un conflicte i prendre partit sobre el nostre futur

, , Ohana junio 12, 2019
 Anar a mediació és decidir la nostra part de responsabilitat davant d’un conflicte i prendre partit sobre el nostre futur

Anar a mediació és decidir la nostra part de responsabilitat davant d’un conflicte i prendre partit sobre el nostre futur.

Generalment no se’ns ha educat a resoldre per nosaltres mateixos els nostres conflictes, i menys a fer-ho de forma positiva i pacífica; hem crescut en un món on enlloc d’educar per la pau i per la col·laboració, se’ns ha educat en la competitivitat, en ser els i les millors, a guanyar als nostres adversaris…

I que fem quan tenim un conflicte? Doncs podem reaccionar de diverses maneres, moltes vegades neguem la nostra part de responsabilitat i només veiem la culpabilitat de les accions dels altres. Aquest fet fa que en molts conflictes amb altres persones -ja sigui en casos de separacions, conflictes veïnals, conflictes laborals,…- decidim portar els conflictes als tribunals i delegar la responsabilitat de “resoldre” el conflicte als jutges i jutgesses.

Creieu que els jutges podran resoldre millor que nosaltres els nostres conflictes? Es té la il·lusió que la sentència d’un jutge sempre serà el més just, però què vol dir més just? Els jutges interpreten els fets en funció de la llei i dicten una sentència d’obligat compliment que pot ser-nos favorables o no.

Què podem fer si volem ser nosaltres qui decidim sobre el nostre futur? Pensar en altres mecanismes alternatius als processos judicials, com la MEDIACIÓ. Amb la mediació podem sortir de la lògica dels vencedors i els vençuts, i amb l’ajuda d’una tercera persona, millorar la nostra comunicació, empoderar-nos i treballar conjuntament mirant al futur per aconseguir trobar els acords que millor resolguin el nostre conflicte.

Si voleu informació sobre el nostre servei de MEDIACIÓ demaneu hora per la SESSIÓ INFORMATIVA GRATUÏTA a info@ohana.cat o al 677289597.

Verònica Soler. Politòloga, conflictòloga i mediadora. Ohana Cooperativa (www.ohana.cat) CIM Psicologia Badalona (www.cim-psicologia.com)

#Ohanamasnou #Mediació #Mediaciófamiliar #Mediaciócomunitaria #ElMasnou #Maresme #Badalona #Psicologia

Comparteix aquesta notícia

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *