Quan acudim al psicòleg amb els infants i adolescents?

Ohana abril 16, 2021
 Quan acudim al psicòleg amb els infants i adolescents?

Com sabem, tan en la infancia com en l’adolescència, passem per diverses etapes en les que ens trobem amb la necessitat d’afrontar canvis que poden provocar situacions problemàtiques o més complicades de gestionar.  Parlem de canvis evolutius amb els que amb el temps ens acabem adaptant i acaben afavorint l’aprenentatge de l’infant.

Tot i això, podem observar diferències individuals que, molts cops ens faciliten la detecció de senyals d’alerta que ens fan posar el focus en el desenvolupament o en possibles dificultats en la gestió de situacions.

⚠️Algunes senyals d’alerta que ens fan plantejar una visita poden ser en el moment que:

*️⃣L’infant té un comportament que dista molt del dels altres tot i ser de la mateixa edat.

*️⃣L’infant mostra un canvi sobtat sense una causa que aparentment sembli clara i que el pugui explicar.

*️⃣Es donen certs conflictes a l’escola/institut: problemes per relacionar-se, dificultats en el llenguatge o el joc, dificultats en l’aprenentatge, comportament difícil…

*️⃣L’infant es mostra trist, apàtic, mostra irritabilitat, té problemes amb el son, pors i preocupacions que interfereixen en el dia a dia, problemes amb l’alimentació…

*️⃣Dificultats en la dinàmica familiar: clima negatiu, mala gestió emocional, comportament difícil…

*️⃣Canvis en el rendiment acadèmic que ha tingut fins al moment (més baix).

Ei! Però de vegades , no hi ha d’haver cap problema detonant per fer una visita a un professional de la salut mental.
▶️De fet, podem anticipar-nos a esdeveniments que sabem que podrien fer tambalejar el funcionament de l’infant amb la seva gestió.

Tots en algun moment necessitem ajuda psicològica per poder ordenar la nostra ment i d’aquesta manera gestionar les nostres emocions i viure més feliços!

Si en algun moment observeu alguna de les senyals esmentades i penseu que el vostre infant o adolescent necessita ajuda, no dubteu en visitar-nos!

#psicoterapiainfantil #psicoterapiaadolescentes #educacionemocional #madresseparadasconhijos #padresseparadosyniñosfelices #criançarespectuosa

Comparteix aquesta notícia

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *