Separacions i fills/es. Com d’important és la relació amb l’exparella!

, , Ohana marzo 10, 2020
 Separacions i fills/es. Com d’important és la relació amb l’exparella!

Separacions i fills/es. Com d’important és la relació amb l’exparella!

Moltes parelles se separen, i  com sabem, els processos poden ser més o menys amistosos. En el cas de parelles amb fills/es, veiem que en molts casos, les parts inicien una lluita, que saben que acabarà amb la sentència judicial. Les sentències després d’un divorci estableixen temes clau en relació als fills, com poden ser la custòdia, règim de visites, vacances, pensió d’aliments, … La incertesa del que pugui decidir el jutge o jutgessa fa que les parts es preparin amb totes les armes de que disposin, per por a perdre en aquesta batalla final. Imagineu-vos en aquesta situació? Que faríeu davant la incertesa sobre com serà la vostra relació – convivència amb els vostres fills en el futur? Moltes vegades fa que les parts estiguin en una situació d’alerta constant, buscant errors en l’actuació de la ex-parella, recopilant informació que es pugui utilitzar contra l’altre…

Les sentències judicials estableixen  i regulen aspectes molt importants vers els nostres fills, però aquestes no ens tenen perquè ajudar a portar una bona relació amb les nostres ex-parelles. Si la nostra relació ens genera malestar, o fins i tot té un impacte negatiu en els nostres fills, la figura d’un MEDIADOR/A ens pot ajudar molt.

La MEDIACIÓ FAMILIAR ens pot ajudar a millorar la nostra comunicació, a debatre en un entorn tranquil i neutral tots aquells temes que generen conflicte (pla de parentalitat, vacances, aspectes educatius, criança…), i així intentar tenir una millor relació amb les nostres ex-parelles.

Que fem les persones mediadores?

  • Facilitem el diàleg, promovem la comprensió entre les parts i ajudem a cercar solucions als conflictes.
  • Vetllem perquè les parts prenguin les seves pròpies decisions i assoleixin els acords d’una manera lliure i conscient.
  • Destaquem la necessitat de vetllar per l’interès superior en joc.

Per a més informació www.ohana.cat o info@ohana.cat

Verònica Soler. Politòloga, Conflictòloga i Mediadora.

#gestiodeconflictes #conflcitesfamiliars #mediació #conflictes #families #resiliencia #comunicació #escoltaactiva #maresme #masnou #alella

Comparteix aquesta notícia

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *